lehuzos.blog.hu

Mert valamibe mindig bele lehet kötni...

Miért magyarázkodunk?

2010.02.22. 08:49 3 hozzászólás tmichel

off

Nyílt levél a blog szerkesztőinek.

Elindítottunk egy blogok egy halvány ötlet alapján, de igazából ahányan vagyunk, annyi féle elképzelésünk van a koncepcióról. Esetünkben ez nem szolgálja tökéletesen a célunkat, mert így elveszik a lényeg. Lehet fényesre polírozott koncepcióval kellett volna kilépni a nagyközönség elé, de akkor előfurdulhatott volna az is, hogy egyáltalán nem léptünk volna elő az árnyékból.

Egy dologban mindenki egyetért. Médiahekk :) jellegű, népet arcbaröhögős, görbetükrös irány az, amerre mennünk kéne, csak éppen ez még nem sikerült. Még nem találtuk meg a hangunkat, nem találtuk meg azt a lazaságot, ami ide kéne. Ami ahhoz kéne, hogy érezzék az emberek, hogy nincs itt komolykodás. Egy nagy vicc az egész, mint ahogy a magyar webkultúra nagy része is az. Komolyan vettük a dolgokat, nem tudtuk magunk mögött hagyni a filmes blogos múltat, pedig ide valahol ez kéne. Az eddigi cikkek komolykodók, és így nem érik el a megfelelő célt.

Botladozunk még az elején, ez teljesen rendben van. Részemről én inkább pofára estem, de durván, mert a második posztom (a combinos, igen…) egyszerűen szar (ezt a kijelentésem becsüljétek meg, mert többször ilyen nem lesz :)). Ténymegállapításnak fika, fikának pehelysúlyú. Szóval pont az, amit el szerettem volna kerülni, mikor meggyulladt egy villanykörte a fejemben.

Lassan döcögünk előre, kerülnek ki posztok, és mi magyarázzuk a bizonyítványt. Nem kéne. Örvendetes, hogy az eddigi olvasók többsége teljesen levette, hogy miről van itt szó, és konstruktívan szólt hozzá, és párbeszéd alakult ki, ott ahol nem is számítottam rá.

Szerintem ez a blog a kinyilatkoztatások helye. Felrohanunk a színpadra, a tömegbe beleüvöltjük, amit szeretnénk, majd gyorsan le is lépünk onnan, mielőtt jön a rohadt paradicsom áradat. Vitára tökéletes helyek azok a blogok ahonnan jöttünk, mert ott ez a cél. Értelmes párbeszéd az olvasóval, de itt (főleg a későbbiekben) ez nem lehet nyerő stratégia. Ha ide beszabadulnak az indexes népek, és beszállunk a "vitába", amit generálnak maguknak -, akkor megesznek élve. Míg csak posztolsz arctalan vagy és elérhetetlen, amint kommentelsz testet ölthetsz, amit darabokra lehet szedni és ezt meg is teszik. Ezért szerintem ezt nem kéne.

Még nem késő brainstormingolni, ha van rá igény, csak azt már a színfalak mögött, mert mégsem teregethetjük ki az összes nyerő kártyánkat. :)

És ha (az eddig még) kedves olvasó eljutott idáig, akkor egy közérdekű közleményt is idekanyarítok. Szóval lehet csatlakozni, szívesen látunk friss elméket, vagy csak egyszeri kaland is lehet, emailban elérhetők vagyunk.

/off

A bejegyzés trackback címe:

https://lehuzos.blog.hu/api/trackback/id/tr281780114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6faludi (törölt) · http://lacikonyha.blogspot.com 2010.02.22. 15:47:14

kulcsszó az irónia, aki érti az vevő lesz a blogra.

marcesz 2010.02.22. 18:18:20

Kíváncsian várom, a következő bejegyzéseket:)
Nem lesz egyszerű megtalálni azt az aranyközép utat amit szerintem kerestek, hogy ne legyen egy kulturális hulladékgyűjtő a blog, de közben elérjétek, és megvalósítsátok a kitűzött célokat.

Egy tipp ami személy szerint nekem nagyon bejönne mint irányvonal: Heti Hetes két héttel ezelőtti adásában, Hajós András megírta és megzenésítette a három nagy párt kampány dalát. Eszméletlen jó lett! Valami hasonló kellene csak blogban:) Mondok egy példát, hogy érthetőbb legyen, Egy napi***r törzs kommentelővel (keménymaggal) egy interjú, persze egy fiktív interjú, kitalált story-val. (görbetükör,médiahekk, kipipálva, és akár provokatív is lehet)

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2010.02.22. 22:14:57

most már én is képben vagyok, hirtelen nem vágtam az avataros írást. egy tanács: érdemesebb lenne olyan filmekről írni, amik ismertebbek, mert mondjuk a TheRoad-ot, vagy a Legiont az emberek többsége nem látta (még a film fanatisták sem mind), így sokan nem is tudják a lényegét kivenni a írásnak. az Avataros az már ütött.

Linkblog

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása