lehuzos.blog.hu

Mert valamibe mindig bele lehet kötni...

Előszó

2010.02.18. 21:58 12 hozzászólás tmichel

Az a hatalmas felirat az oldal tetején nem hazudik. Tényleg nem. Itt bizony tömény fika lesz, függetlenül attól, hogy valami jó vagy rossz.

Nem vagyunk csakazértis-szar-a-világ típusú emberek, van normális, sőt konstruktív véleményünk is, de ez az átlag netezőt nem érdekli. Az átlag netezőnek, de főleg az indexolvasónak kell a fika, hogy háboroghasson, hogy mindenféle hovatartozást firtathasson kommentben, és hogy a felmenőinket dicsérje. Ettől érzi jól magát. És mi nem szeretnénk, ha Magyarország népe rosszul érezné magát, így megadjuk nekik a napi betevőt.

Témák között nem válogatunk. Lehúzunk sikerfilmeket, politikai bohóckodásokat, tömegközlekedést és persze úgy általában az embereket is. Erősítjük a jó magyar mentalitást, ami nincs, csak mindenki szeret róla beszélni és takarózni vele.

Nem titkoltan az a célunk, hogy az index címlapján landoljunk minél többször, mert az elmélet az, hogy oda fikával, trágársággal és igénytelenséggel a legkönnyebb kikerülni. Ez a projekt így proof-of-concept alapon működik majd eleinte, aztán lehetséges, hogy életre kel és bekebelez minket.

A stílus direkt provokatív, mert lehúzni és a porba alázni dolgokat nem lehet kimérten és higgadtan. Vagyis lehet, csak arra nem harap a nagy hal, nem lesz címlap, nem lesz komment és így az exhibicionizmusunk hatalmas étvágya is kielégítetlen marad. Esetleg még trágárság is bekopog az ajtón néha, de az már csak a végső eszköz, mert nem vagyunk nyelvileg ennyire szegények, csak van, aki nem ért másból.

Itt most azért merek ilyen nyíltan kitálalni, mert ez a bejegyzés hamarosan a feledés homályába merül és csak a szerkesztők tudnak majd a létezéséről. A célja pedig, hogy emlékeztessen minket, ha nagyon elszaladna velünk ló. A világ nem rossz hely (ezt tudjuk), de megteszünk mindent (így közösségileg, az internetező társadalom), hogy jobb se legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://lehuzos.blog.hu/api/trackback/id/tr621771790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szasenka 2010.02.18. 22:23:27

Első.*

*(ez az oldal még nem menő, majd akkor lesz az, ha már keményen folyik rajta az elsőzés...=P)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.02.19. 14:13:47

Hajrá! Ilyen postokkal tuti meglesz a címlap!

Igazából lehetnétek dulva Homár is :) És no moderálás :):):)

VVega · https://debugme.eu/ 2010.02.19. 19:44:04

@ColT: legalapabb. Senki és semmi sem lesz moderálva :)

Eclipse (törölt) 2010.02.19. 23:19:34

Ha ez nektek valamiféle perverz örömet okoz, hogy mindenkit telibefikázzatok, és hogy az Indexre kikerüljetek, csak tessék.Szerintem túl sok értelme nincs a dolognak,mindenesetre kíváncsi leszek rá, hogy miket írtok. Btw a siker úgyis garantált.Csak ez az elszomorító.Lehet, hogy Titeket ellensúlyozandó, csinálok egy "Az Élet szép,és mennyi cukiság van benne!"blogot:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.02.20. 14:32:12

Ebben én sem látok sok fantáziát, ideig óráig lehet ezzel címlapra kerülni, lesz is majd olyan poszt, ahová több 100 ilyen 'első' és hasonló értelmes komment fog jönni, lesz jó sok szidó-zsidózás, cigányozás, politizálás, tök mindegy milyen poszt alapján, de aztán jön egy újabb, vadabb, erősebb, és mehet ez is a levesbe. És hát konkurencia is van egy rahedli.

marcesz 2010.02.21. 21:59:56

(8.) Nyolcadik:)
Szerintem rossz oldalról közelítitek meg, ha görbe tükröt akartok állítani átlag nézőközönség elé akkor így nem fog sikerülni, legalábbis az eddigi bejegyzéseket olvasva. The Road lehúzása vagy a Legion felemelése, nem nagyon hatja meg az embereket, vagy akár a combino(uncsi):) Mondjuk egy Avatar téma már lehet jobban ütne, persze nem biztos hogy kritikusi nézőpontból megközelítve.
Ha meg nem is akarjátok görbíteni azt a tükröt, csak simán flame a cél, akkor meg személy szerint engem nem nagyon érdekel.
De azért szurkolok nektek, az alapötlet jó. Ctrl+D ...Hátha:)

nyuszisz 2010.02.21. 22:27:58

@marcesz: lehet nem azon van a hangsúly, hogy magát az olvasót húzzuk le, igazából ez csak egy gyenge poén, az alapján, hogy igény van rá :) Természetesen az író nem akarja lehúzni saját olvasóját.
A The Road-ról van egy pozitív kritika a Filmdroidon, nekem nem tetszett a film, írtam is egy negatív kommentet, erre jól megkaptam. Ezért került ide ez az írás. Ez a blog pont arra jó, hogy leírhatjuk azt, ami az általános véleménnyel nem egyezik.
Rengeteget tudna fejlődni ez az oldal, az valóban nagyon fontos, hogy őszintén írjunk ;)
Remélem az Avatarról is lesz poszt :)

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2010.02.21. 22:49:39

@nyuszisz: igen, csak az "ami az általános véleménnyel nem egyezik" meg a negatív kritikák filmek esetében miért isnem férnek el a filmes blogokon? vagy ott csak csupa jónak kell lenni? nem értem igazából a filmeknek itt mi szerepe

pepo05 2010.02.22. 00:37:04

Engem érdekelne ez a blog, csak én sem értem a pontos célkitűzéseit.

Negatív kritika is kritika, akár szembemegy a közízléssel, akár nem. Nyilván ez nem egzakt tudomány, szóval miért ne lenne helye a negatív filmkritikának a szerző alapvetően filmes oldalán? A Road-os poszthoz én is írtam, én is nekiugrottam nyuszisz véleményének, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne a droidon helye egy lehúzó értékelésnek, csak mert nem közízlést követ.

Ha az a cél, hogy súlyos és hangsúlyos sorokba öntitek a Magyarországon tapasztalható kritikán aluli, vérlázító és botrányosan szar helyzetet, az szép dolog ám, csak sajnos tényleg akkora már a konkurencia ebben a témában (hiába na, az ország irányítása és helyzete maga generálta a sok, témába vágó blogot), hogy ilyenkor elkezdeni ezzel foglalkozni, kicsit hamvába hullt próbálkozás.

Ha meg az a cél, hogy az index primitív, egymást és önmagát lejárató, mindent lefikázó, pocskondiázó és alpári közönségét kiszolgáljátok, hogy odavessétek nekik a húst, amin kiélhetik szánalmas hajlamaikat, annak én sem sok értelmét látom. Elég szomorú, hogy az index köré ilyen aljanép gyűlt (tisztelet a kivételnek) és szinte minden címlapra kikerülő posztot megrohamoznak és szétfikáznak, akár megérdemli, akár nem, ezért azzl, hogy kiszolgáljuk őket, csak ártunk a netes közösségnek, szvsz.

nyuszisz 2010.02.22. 06:42:26

@dzsoni aka47 ede: de elfér, csak azt akartam mondani, hogy a véletlen hozta így, hogy ez a filmes írás ide került, és ez a blog nem filmes blog lesz csak ilyen posztja is lehet.
Az hogy filmes blogok írói vágtak bele a lehúzósba, mondjuk, nagyon látszik :D

Linkblog

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása